external image bot_tornar.pngVALORACIÓ PERSONAL DEL DOSSIER DE PREMSA (<--enllaç al document)

Quan se'ns va proposar dur a terme aquest dossier de premsa, no tenia clar com planificar-me la feina. La temporalització tan

curta d'aquest quadrimestre, i la quantitat de feina pràcticament asfixiant que se'ns acumulava en el conjunt de totes les assignatures, em feia plantejar-me si realment gaudiria d'aquest treball . Però, en realitat, aquest dossier de premsa no ha fet més que potenciar una activitat que jo ja feia de manera habitual, llegir la premsa.

Davant del fet de tenir una fita concreta en la recerca de notícies, llegir cada dia un parell o tres de notícies educatives s'ha convertit al llarg d'aquesta assignatura en una mena de "vici". Àdhuc, vaig habilitar una carpeta amb algunes notícies impreses per tal de poder emportar-me-les i llegir-les arreu.

En definitiva, valoro molt positivament aquesta activitat d'actualitat educativa perquè, com ja he comentat a la introducció d'aquest treball, un mestre ha d'estar al dia de l'actualitat que l'envolta, i aquest exercici és un bon punt de partida per aquelles persones que no tenen el costum de llegir el diari, i un bon treball de reflexió per aquells que ja ho fem.


Per altra banda, agraeixo la possibilitat de poder presentar aquest treball en format digital, perquè penso que aporta un valor afegit al contingut fruit dels hipervincles i de la possibilitat d'inserir documents multimèdia. A més, treballar d'aquesta manera és un bon referent de sostenibilitat pel que fa a tenir cura del medi ambient, i en la nostra feina, aquest tipus de models són el motlle que transforma la cultura dels nostres alumnes.

El que si he trobat a faltar és una mica més de temps per aprofundir en alguns temes candents de l'actualitat, i per poder aportar al cos del treball més materials de contingut multimèdia ; vídeos, fotografies, documents radiofònics, etc. Per aquest motiu, crec que seria una bona idea inserir aquesta activitat dins del marc d'una assignatura anual. Personalment, tinc pensat mantenir aquesta tasca de recerca afegint al meu blog personal un apartat de "premsa educativa" que contingui tots aquells documents d'actualitat que trobi interessants ; pot ser una bona manera de continuar aquesta tasca de recerca i documentació.

Jordi Bermúdez Martos